HTML

Ne vezetességek!

Nem vezetett és vezetett nevezetességek szelete

Friss topikok

Linkblog

Melyik település fekszik a - töbreiről, víznyelőiről, zsombolyairól híres - Bükk-fennsíkon?

2009.10.06. 19:36 pihenek

A helyes válasz: Répáshuta.

Répáshuta a Bükk-hegység egyik völgyében, 500-575 méter magasságban, a Bükki Nemzeti Park szívében fekvő település. Miskolctól és Egertől 30-30 km távolságra.
A bátrabbak Mezőkövesd felöl is megközelíthetik, az ország leghosszabb és egyik legszebb völgyén, a Hór-völgyön keresztül.

A települést 220 éve alapították a jobb megélhetést kereső szlovák, ruszin és német üveghutás mesterek, akik az üveggyártás felhagyását követően mészégetéssel, faszénégetéssel és fakitermeléssel foglalkoztak. A megélhetés és letelepedés alapját az erdő adta, és adja a mai napig.
A falu egyre népszerűbb kirándulóhely, mely köszönhető a helyiek vendégszeretetének, a háborítatlan természetnek és helyi ételspecialitásairól ismert Vadász Étteremnek.

További kérdések az ingyenes szállás játék oldalon találhatóak...
Bükki szállás
is található az előbbi oldalon. Legközelebb is keresse Nevezetességeinket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenek.blog.hu/api/trackback/id/tr541418949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása